Cicle de Cultura Popular als Ateneus de Barcelona amb cobles, bandes, corals i esbarts!

L'any 2017 va arrencar el cicle ‘Cultura popular als ateneus’ amb l’objectiu d’unir dues tradicions molt importants a casa nostra: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular que tenim a Barcelona. Les actuacions són espectacles de qualitat a càrrec d’esbarts, bandes, corals i cobles de la ciutat, que es posen en escena en un marc de luxe: els ateneus que hi ha per tot Barcelona. Tots formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya.

El cicle continua actiu malgrat la crisi del coronavirus, que ha tocat de ple les entitats de cultura popular. Malgrat tot, l’associacionisme cultural es manté ben viu, com ho demostra aquesta programació: més de 30 espectacles que s'han fet durant 3 mesos en 7 ateneus repartits per la ciutat.

Les activitats s'han programat doblement. D’una banda, s'han pogut veure i viure presencialment a l’ateneu i, d’una altra, molts d’ells es podran reviure al canal de YouTube de Cultura Popular Barcelona uns quants dies més tard amb vídeos realitzats per Virus Cultural.

SOM, som dansa, som cultura, som país I Esbart Sant MartíAquest projecte de l’Esbart Sant Martí parteix de la idea que som dansa, som cultura i som país. Fa un itinerari per la història de l’esbart d’ençà que fou creat, l’any 1945. Els dansaires ballen un seguit de coreografies que esdevenen un veritable recorregut pel nostre país, a partir de danses tradicionals i de creació. Hi veurem suites, bolangeres, boleros... del nord, del sud, de mar i de muntanya.
Nu(e)s I Esbart MaragallAquest espectacle és el primer treball creat íntegrament per membres de l’Esbart Maragall. Es qüestiona si les nostres arrels poden servir per a ajudar-nos a construir el futur, tot partint de vuit treballs d’arrel amb nous llenguatges coreogràfics i musicals.
Assaig | Concert del Cor Jove Musicant al Casal Catòlic de Sant AndreuMusicant és una escola de música que va néixer l’octubre del 1997 al barri del Clot i el Camp de l’Arpa del Clot. La coral de joves és formada per una vintena de nois i noies amb edats compreses entre 15 i 22 anys, que tenen la coral com a matèria comuna a l’escola. La coral, doncs, és una manera de viure la música que sobrepassa els objectius curriculars.