El Cornamusam pinta bé!

Del 25 al 29 de maig, el Festival Internacional de la Cornamusa torna per omplir Olot de música i cultura tradicional amb Carlos Núñez, Germà Negre i Pol Valverde, l’Homenatge a Paddy Moloney i el duet Marigó-Sabaté.

El Cornamusam ofereix una experiència relacionada amb la música tradicional, la cultura popular i la gastronomia entorn a la cornamusa amb concerts, tallers, xerrades, cercaviles i molt més.

Un dels aspectes importants d’aquesta edició és el retorn de l’activitat participativa i al carrer amb què el públic podrà donar forma al festival.

Promoció del Cornamusam pinta bé! 3ia edició del FEstival del a Cornamusa

La 31a edició del Cornamusam, Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot, va tenir lloc del 25 al 29 de maig de 2022. El Cornamusam és un festival de música d'arrel dedicat a la difusió i promoció de la cornamusa o sac de gemecs i la seva música, així com a la mostra d'altres cornamuses d'arreu del món. Neix l'any 1991 per iniciativa d'El Til·ler, Associació de Cultura Popular de la Garrotxa.

El Cornamusam ofereix al públic viure una experiència relacionada amb la música, la cultura popular i la gastronomia entorn a la cornamusa. El públic podrà gaudir dels concerts a la plaça de Braus, el ball de la Cabreta, tallers, conferències, vermuts musicals, audicions, cercaviles, les gastroteques i la fira de lutiers i artesans.

Divendres 27 de maig el Cornamusam, un dia ple d’activitat i d’ebullició a la Plaça del Cornamusam!Hem gaudit de la cercavila amb Tocats del Grall i Jo&Anna, del concert amb Candid Trujillo, Tomeu Cucuia i Jaume Güia, de la Tocada d’inici amb @marta_coll i Ball de la Cabreta amb l'Esbart Olot acompanyats de RSK! i el concert Homenatge a Paddy Moloney amb final de festassa amb Germà Negre.

Cornamusa catalana, mallorquina, gallega i irlandesa

El Cornamusam 2022 proposa 5 concerts que tenen la cornamusa com a element principal. El festival sempre compta amb cornamuses de diferents regions i, un dels seus objectius és establir trobades entre cultures i regions del món. Enguany, comptem amb xeremies del grup Càndid - Tomeu ‘Cucuia’ - Jaume ‘Güia, uilleann pipes a l’Homenatge a Paddy Moloney que repassa el repertori més emblemàtic de The Chieftains;

el repertori més festiu dels Germà Negre passat pel sedàs del sac de gemecs de Pol Valverde; i fins i tot hi haurà lloc per a les improvisacions de Manu Sabaté i Carles Marigó sobre una cornamusa, així com d’escoltar la gaita gallega del reconegut Carlos Núñez.

El Cornamusam, catalitzador de la participació popular

Un dels objectius del festival és fer de pont entre la cornamusa i el públic i un aspecte clau d’aquesta edició és el retorn de l’activitat participativa. Enguany, el festival torna a fer partícip al públic, que podrà donar forma al festival i configurar-lo. Una mostra d’aquest fet és el lema d’aquesta edició, El Cornamusam pinta bé!, que anirà acompanyat d’accions directes amb el públic com, per exemple, pintar el cartell del festival entre tots el proper dissabte 7 de maig a la Plaça del Rector Ferrer a partir de les 11 h. A banda d'aquesta primera acció participativa, s'aniran explicant altres propostes per involucrar el públic a les xarxes socials del festival.

El dissabte del Cornamusam va deixar molts moments especials i vivències! I vosaltres, l'heu gaudit?🪡 Dia de lutiers, fira d'artesans i jocs de fusta a La Plaça del Cornamusam👨‍🏫 Tallers amb Jordi Molina, Manu Sabaté i Carles Marigó 🍺🎤Concert vermut amb Marigó Sabaté 🐐 La cercavila de la Cabreta pels carrers d'Olot🎼 L'escenari obert a La Plaça del Cornamusam🎤 Concertàs de Carlos Núñez

Els imprescindibles del Cornamusam, la tocada d’inici a càrrec de Marta Coll seguida de l’esperat Ball de la Cabreta amb RSK! a la plaça del Rector Ferrer divendres al vespre, es realitzaran, per fi, amb tota normalitat i sense restriccions. A més, s’acabaran de recuperar al 100 % la resta d’activitats de carrer com la cercavila de la Cabreta pels carrers d’Olot i Posi-me’n 3 quartans! amb Tocats del grall i Jo&Anna.

Més Cornamusam, un festival viu

El festival Cornamusam vol acostar l'instrument i la música tradicional al públic i suprimir la barrera entre espectador i intèrpret. Les activitats que acaben de configurar el programa són diverses i per a tots els públics.

El festival començarà el dimecres 25 de maig amb una conferència a càrrec de Francesc Sans a la seu d’Òmnium Cultural. El dijous 26 de maig, l’Àrea de Música Tradicional de l’EMMO realitzarà una àudició al Parc Nou. Dissabte 28 de maig, Jordi Molina, Manu Sabaté i Carles Marigó oferiran tallers i, al vespre, qui vulgui podrà participar a l’escenari obert a la Plaça del Cornamusam.

El punt de trobada del festival és la Plaça del Cornamusam, un nucli d’ebullició constant en què s’hi pot trobar la fira de lutiers i artesania, gastroteques, jocs de fusta i molt més. La Plaça busca esdevenir un espai on els espectadors del festival puguin passar el dia entre concerts i gaudir de la cultura popular més enllà de la música.

La xarxa del festival

El Cornamusam és possible gràcies a El Til·ler, Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, però sobretot a una xarxa immensa que el manté actiu i ens dona suport. Institucions, patrocinadors, artistes, artesans, lutiers, entitats, escoles, públic, voluntaries, amics i coneguts.

La producció

El Cornamusam compta amb un seguit d'equips de persones professionls que fan possible que allò que imaginem sigui possible:

  • Gabinet de Premsa: Virus Cultural

  • Iluminació i so: Clip

  • Producció i edició audiovisual: Virus Cultural