EL MUSEU MARÍTIM US CONVIDA A CELEBRAR EL DIA DE LA MÚSICA

  • 20.06.2020

El Museu Marítim de Barcelona us convida a celebrar el Dia de la Música 2020 amb un tast musical a càrrec d’alumnes de l’ESMUC. Tres interpretacions gravades a les Naus Drassanes del Museu Marítim: davant la rèplica de la Galera Reial, al costat de la barca Les Sorres X, i a tocar de la fragata Barcelona.

Partita num. 1 Sarabanda, Johann Sebastian Bach

Siyi Xia, violí

LES SORRES X, embarcació medieval de cabotatge datada a la segona meitat del segle XIV. Va ser trobada a les obres de construcció del Canal Olímpic de Castelldefels l’any 1990, restaurada pel Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i, des del 2011, dipositada al Museu Marítim de Barcelona.

Giga de la suite núm. 3, Johann Sebastian Bach

Luis Alejandro Castillo, violoncel

GALERA REIAL, vaixell insígnia de Joan d’Àustria a la batalla de Lepant l’any 1571. Es va enfrontar en combat directe amb la nau turca La Sultana de Müezzinzade Ali Paça. Fou construïda a meitat del segle XVI a les Drassanes Reials de Barcelona. L’any 1971 -400 anys després- es construí aquesta rèplica a escala real.

Partita núm. 1 Temps de Bourrée, Johann Sebastian Bach

Siyi Xia, violí

FRAGATA BARCELONA, model a escala 1:10 construït cap a la meitat del segle XIX. Aquest model servia per a l’ensenyament dels aspirants a pilot de l’Escola Nàutica de Barcelona. Tots els seus aparells són funcionals i poden reproduir totes les maniobres d’un veler.